Γιορτινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 12:00: Χιονίζει του Eric Carle.

Ένα πρωτοχρονιάτικο εργαστήρι με κατασκευές και παιχνίδια βασισμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Eric Carle.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Aναστασία Ιορδάνη


Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5-8 ετών

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.  Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11:00: Τα γάντια του Άγιου Βασίλη

Πόσα μυστικά κρύβονται στα παγωμένα γάντια του Άγιου Βασίλη; Σας περιμένουμε στο τελευταίο εργαστήριο της χρονιάς, να ανακαλύψουμε μυστικά περάσματα και διαδρομές μέσα από την επεξεργασία των παγωμένων γαντιών του Άγιου Βασίλη.

 Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη


 Εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι

για παιδιά 4-8 ετών
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 11:00: Οι καλικάντζαροι του Άγιου Βασίλη!
Θεατρικό παιχνίδι, ιστορίες και κατασκευές θα μας μεταφέρουν στο κλίμα των Χριστουγέννων! Ελάτε να γίνουμε οι καλικάντζαροι του Άγιου Βασίλη και να τον βοηθήσουμε να ετοιμάσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα!
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 11:00: Χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Ελάτε να γνωρίσουμε Χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης και να δημιουργήσουμε τα δικά μας στολίδια από διάφορα υλικά σε ένα διασκεδαστικό εργαστήρι!
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, 11:00:  Μια γιορτινή ιστορία!
Τελευταία μέρα του χρόνου με ένα γιορτινό, καλλιτεχνικό εργαστήρι. Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, να αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας το δικό τους έργο.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου11:00: Πρωτοχρονιάτικες ιστορίες!

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα διασκεδαστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού. Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους!

 

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, 11:00: Ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς

Ελάτε να φτιάξουμε και να δραματοποιήσουμε τη δική μας γιορτινή ιστορία και να γνωρίσουμε ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς. Στο τέλος θα φτιάξουμε παρέα το γούρι της νέας χρονιάς!

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Share Button