Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Για το ζήτημα του Σχολικού Εκφοβισμού το οποίο παίρνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει εκδήλωση για γονείς,  εκπαιδευτικούς και φοιτητές τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα, με αφορμή το νέο βιβλίο της Ζαχαρούλας Καραβά «Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα.

Θα μιλήσουν:

-Αγγελική Βαρελλά, συγγραφέας,  «Ο νταής του ποντικοσχολείου μας. Με τη ματιά των μικρών και των μεγάλων»

-Μαρία Δελλατόλα, Δρ. Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, »Ροκανίζουμε τη βία, ενθαρρύνουμε τη συνεργασία΄΄

-Διονύσης Τσαφταρίδης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων ΄΄Ο Πλάτων΄΄, Δρ Επιστημών Αγωγής Π.Τ.Δ.Ε., »Ενδοσχολική βία-σχολικός εκφοβισμός΄΄

Και η συγγραφέας Ζαχαρούλα Καραβά

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η αγορά του βιβλίου

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

 

Το βιβλίο

Ένας μεγάλος τσακωμός και μία δυνατή φιλία…

Στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς ο νταής ποντικός Ροκανούλης που δε χώνευε τη συμμαθήτριά του, ποντικίνα Ροκανούλα, αποφάσισε με ψέματα και συκοφαντίες να τη διώξει και να είναι αυτός ο αρχηγός όλων.

Ένα απρόοπτο όμως γεγονός θα ανατρέψει τα σχέδιά του και θα δείξει ότι η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Ένα βιβλίο για την αγάπη… Γιατί μόνο αυτή μπορεί πραγματικά να καταστείλει τη βία.

Για παιδιά του Δημοτικού

Το βιβλίο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα και δραστηριότητες

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ζαχαρούλα Καραβά και είμαι απόφοιτος του Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Από το 2013 έως και το Σεπτέμβριο του 2018 εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος της Περ. Δ/νσης Π&Δ Εκπ. Πελοποννήσου και από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης σε καινοτόμα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Υπουργείου Παιδείας, του ΙΕΠ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Είναι μέλος του Δ. Σ. της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, αθλοθέτης της κατηγορίας των Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διαγωνισμών της και Πρόεδρος, επί οκταετία, της Επιτροπής Βραβείων στην κατηγορία των Μαθητικών Εντύπων των διαγωνισμών της Γ.Λ.Σ. Στη συγγραφική της δραστηριότητα καταγράφεται η έκδοση των λογοτεχνικών βιβλίων: Η Δασκάλα που την έλεγαν Δανάη (Σπαθής, 1996), Ένα καπέλο στη θάλασσα (Αστήρ, 2006), Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου (Αστήρ, 2007), Η γατούλα Μιαμ και ο τροχονόμος (Παρρησία, 2012), διηγημάτων σε συλλογικούς τόμους, καθώς και άρθρων σε λογοτεχνικά-φιλολογικά, επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

 

Share Button