Διαγωνισμός Ποίησης, Τέχνης και Τραγουδιού

Never Such Innocence «Η Ελλάδα Θυμάται» (Greece Remembers)

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 2018, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το British Council. με τον οργανισμό Never Such Innocence , την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα  και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα   καλεί τους μαθητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε ένα συναρπαστικό νέο διαγωνισμό με τίτλο «Η Ελλάδα Θυμάται» με αφορμή την 75η επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (8 Μαΐου 1945: Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη).

Διαγωνισμός Never Such Innocence 2019–20

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 μαθητών από 43 χώρες και τριών Ελλήνων νικητών  το 2017–18 , ο φετινός διαγωνισμός Never Like Innocence  γίνεται ακόμη μεγαλύτερος από ποτέ, καλωσορίζοντας μια νέα κατηγορία γραπτού λόγου και διευρύνοντας την ηλικιακή του κλίμακα σε 9–18.

Το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού είναι «Ο Αντίκτυπος της Σύγκρουσης στις Κοινότητες» με μια ειδική κατηγορία με τίτλο «75» – που μνημονεύει τα εβδομήντα πέντε χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – στην οποία εντάσσεται η ελληνική συμμετοχή. Ο διαγωνισμός καλεί τους νέους να γράψουν ένα ποίημα, ένα τραγούδι ή ένα μικρό κείμενο/λόγο, ή να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν ένα έργο, που να έχει θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινότητά τους. Επισκεφθείτε τον οδηγό του NSI  για να εμπνευστείτε!

Ο διαγωνισμός  είναι εντελώς δωρεάν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ειδικό εξατομικευμένο Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Παρακάτω είναι οι σημαντικότερες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για τον διαγωνισμό πριν δηλώσετε τη συμμετοχή σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει μια φόρμα εγγραφής .
  • Εάν η συμμετοχή σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε τα ονόματα όλων των μελών της ομάδας στη φόρμα συμμετοχής, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να λάβουν ένα πιστοποιητικό.
  • Ο Διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.
  • Εάν έχετε απορίες, επικοινωνήστε με την ομάδα του Never Such Innocence στην ηλεκτρονική διεύθυνση enquiries@neversuchinnocence.com ή στο τηλέφωνο +44 0207 836 2603.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Συγχαρητήριά στους τέσσερις μαθητές από την Ελλάδα για τις σπουδαίες διακρίσεις τους στον διαγωνισμό

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για εσάς!

  • Μαρία Μπουρνάζου: 1η θέση στην κατηγορία ποίησης (9–11 ετών), στην ειδική θεματική «75»
  • Ραφαήλ Παρλαπάνης: 1η θέση στην κατηγορία λόγου (9–11 ετών), στην ειδική θεματική «75»
  • Δημοσθένης Δημήτριος Δεσποτίδης: 1η θέση στην κατηγορία ποίησης (11–14 ετών), στην ειδική θεματική «A Fight For Freedom»
  • Vlad Krasilnikov: 2η θέση στην κατηγορία του τραγουδιού (16–18 ετών)

Μάθετε περισσότερα για τους νικητές του διαγωνισμού .

Τους επόμενους μήνες, σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν διαδικτυακές πηγές του Never Such Innocence – Conflict Through the Ages , με συμπληρωματικές δραστηριότητες , και να παρακολουθήσετε ένα από τα βίντεο Push Play Poetry  για να δημιουργήσετε υπέροχα ποιήματα.

 

Share Button