ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Παρατηρώ-Εμπνέομαι-Παιζωγράφω στο Μουσείο!

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι αυθόρμητης, δημιουργικής γραφής

15970662_1210320302388999_1819127817_n

Σάββατο 21/01/2017, 11:00-15:00

«Από την ανασκαφή στην προθήκη του μουσείου»

1.Η δημιουργία μουσείου μέσα στην τάξη. Διδακτική παρέμβαση (βιντεοπροβολή) όπου προτείνονται ιδέες για να εμπλέξουμε τα παιδιά στις έννοιες της «συλλογής», «συντήρησης» και «έκθεσης» των ευρημάτων.

2.Στολίζω το Μουσείο με καλλιγραφήματα. Γνωρίζουμε  βασικές τεχνικές της Δημιουργικής Γραφής παίζοντας στο μουσείο και με αυτές γράφουμε «στολίδια» για τη διακόσμηση του Μουσείου!

«Από την έμπνευση… στο παραμύθι»

3.Πώς γράφεται ένα παραμύθι; Δομικά χαρακτηριστικά των κλασικών παραμυθιών και των σύγχρονων ιστοριών βραχείας φόρμας (βιντεοπροβολή) -Παραδείγματα από γνωστά έργα λογοτεχνίας για παιδιά. Ασκήσεις-παιχνίδια για να μυήσουμε ευχάριστα τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της συγγραφής.

4.Η δική μου ιστορία για το Μουσείο». Με αφορμή τρία (3) σχολικά  εκθέματα του Μουσείου γράφουμε μικρές ιστορίες δίνοντας ζωή και φωνή στα αντικείμενα.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, φοιτητές/τριες, σπουδαστές ΙΕΚ και όσους εργάζονται με παιδιά. Οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα ψαλίδι, μία κόλλα και ένα μικρό παιδικό παιχνιδάκι.

 

Σχεδιασμός-Εκπαιδευτικό υλικό: Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός

Σύντομο Βιογραφικό

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας. Κατέχει master στον τομέα της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής και πιστοποιητικό κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. Έχει ειδικευθεί στη μέθοδο Montessori και παραδίδει επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής μεθοδολογίας της Τέχνης στο σχολείο σε εκπαιδευτικούς.

Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Έχουν εκδοθεί 22 βιβλία της από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά blogs και ηλεκτρονικά έντυπα ποικίλης ύλης.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης   Τριπόδων 23, Πλάκα
Ώρες Διεξαγωγής: 11:00-15:00
Επιμορφωτές: Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός

Δίδακτρα Σεμιναρίου:

Δίδακτρα: 30€ ,  Φοιτητές: 20€ ,   Άνεργοι: 20€ , Μέλη Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 20€.

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Share Button