1-60Τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 12:00, στο πλαίσιο των δωρεάν σεμιναρίων που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Infokids.gr, θα μιλήσουμε για το “Πώς η διατροφή επιδρά στο ανοσοποιητικό των παιδιών; Συνδυασμοί για σωστή απορρόφηση των βιταμινών”.

διατροφή παιδιών και ενηλίκων είναι από μόνη της ένα τεράστιο κεφάλαιο για την καλή υγεία μας και την ευεξία μας. Ειδικότερα όμως, η σωστή διατροφή των παιδιών ως παράγοντας ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι μεγάλης σημασίας για κάθε οικογένεια, και δευτερευόντως για κάθε σχολείο, αφού και οι εκπαιδευτικοί με την παρότρυνση και τη συμβουλή τους θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς να μάθουν και στη συνέχεια να συμμορφωθούν με έναν πιο σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής.

Πώς όμως συνδέεται η διατροφή με το ανοσοποιητικό; Και ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί για την επαρκή απορροφησιμότητα των βιταμινών και των μετάλλων; Χρειάζεται να το ενισχύουμε με συμπληρώματα; Πόση ζάχαρη χρειάζεται ένα παιδί; Τι λένε οι σύγχρονες έρευνες για το γάλα και το ασβέστιο; Θα μιλήσουμε επίσης για σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς ώστε να επωφελούνται τα μικρά σας από όλα τα θρεπτικα συστατικά.

Η Δέσποινα Μαρσέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (BSc, MSc, PgD), θα μιλήσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς, για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην άμυνα του οργανισμού -μεταξύ άλλων- τα λευκά αιμοσφαίρια και ορισμένες ουσίες των τροφών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες που συνδέονται με αυτά. Για παράδειγμα, τα αντιοξειδωτικά (π.χ. οι βιταμίνες A, C, E και το σελήνιο) δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που εισέρχονται στον οργανισμό ή παράγονται σε αυτόν, κάνοντας τα κύτταρα πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και ιώσεις. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η έλλειψη φυλλικού οξέος έχει συνδεθεί με τη διατάραξη της ανάπτυξης των λευκοκυττάρων.

Σας περιμένουμε για μια όμορφη συζήτηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο “Πώς η διατροφή επιδρά στο ανοσοποιητικό των παιδιών; Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί για απορροφησιμότητα βιταμινών και μετάλλων;” στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Share Button