Μικροί Καλλιτέχνες

Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 11:00: «Τρεις Μουσικοί» Pablo Picasso

Στο Μουσείο μας περιμένουν τρεις ξεχωριστοί μουσικοί! Δεν έχετε ξανά συναντήσει άλλη φορά τέτοιους μουσικούς γιατί τους ζωγράφισε με έναν μοναδικό τρόπο ο Ισπανός ζωγράφος, Pablo Picasso, χρησιμοποιώντας την φαντασία του όσο περισσότερο μπορούσε!  Ελάτε να τους γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε πως είναι να βρίσκεσαι μέσα σ΄ αυτή τη ζωγραφιά! Κάθε μικρός καλλιτέχνης θα ζωγραφίσει έναν μουσικό χρησιμοποιώντας όλη του την φαντασία!

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 11:00: «Ηλιοφάγος» Joan Miro

Κάποιος έφαγε τον ήλιο! Ελάτε να ανακαλύψουμε πως έγινε αυτό και ποιος το έκανε! Έχετε καμιά ιδέα;

Όλοι μαζί θα παίξουμε, θα γνωρίσουμε τη ζωγραφιά του Ζουάν Μιρό και στο τέλος ο καθένας θα δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης με πολύ φαντασία!

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 11:00: «Σύνθεση» Piet Mondrian

Ετοιμαστείτε! Αυτό το Σάββατο θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο.. τετράγωνο!! Φέρτε μαζί όλη την καλή σας διάθεση και φαντασία για να γνωρίσουμε αυτόν τον μοναδικό κόσμο μέσα από διάφορα παιχνίδια! Ο καθένας μας θα δημιουργήσει τον δικό του τετράγωνο κόσμο με κολλάζ!!

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 

Κόστος Συμμετοχής: 12€

30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων


Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 12:00 Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο του Έρικ Κάρλ.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες ενθαρρύνονται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν προσπερνώντας τους συμβατικούς κανόνες που θεωρούν ότι υπάρχουν λάθος και σωστά χρώματα.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12:00 Έλμερ.

Ο παρδαλός ελέφαντας, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, τα ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 12:00 Χρώματα.

Τα παιδιά εισάγονται στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων παίζοντας. Ένα  διασκεδαστικό εργαστήρι με πολύ ζωγραφική και πειραματισμούς.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

30€ ο κύκλος (3 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου 


Μικροί προγραμματιστές

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 – 6 ετών

Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 17:00: Η Bee-bot και τα ζώα υπό εξαφάνιση!

Γνώριζες πως υπάρχουν ζώα τα οποία βρίσκονται υπό εξαφάνιση; Ήξερες πως η μεσογειακή φώκια Monachus monachus γεννά μόνο ένα μωρό το χρόνο και έτσι της έχουν μείνει ελάχιστοι συγγενείς; Η έξυπνη μέλισσα Bee-bot εξερευνά το ζωικό βασίλειο με σκοπό να ανακαλύψει τα ζώα υπό εξαφάνιση και τα βοηθά ώστε να μην εξαφανιστούν. Είσαι έτοιμος να την βοηθήσεις στη νέα περιπέτεια της; Με το δικό σου προγραμματισμό η λύση θα βρεθεί!

Σάββατο 20  Ιανουαρίου, 17:00: Ανακύκλωσε και εσύ, μη μολύνεις πια τη γη!

 Ένα βιωματικό εργαστήριο που εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και παράλληλα τους ευαισθητοποιεί και τους ενημερώνει για τη προστασία τους περιβάλλοντος και συγκεκριμένα για την ανακύκλωση. Mε την έξυπνη μέλισσα Bee-bot οδηγό, οι μικροί μαθητές θα γνωρίσουν τους μπλε κάδους που δίνουν στα σκουπίδια μας μια νέα ζωή, θα διαχωρίσουν υλικά και θα αναγνωρίσουν το σήμα της ανακύκλωσης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου


Παιχνιδοκαμώματα

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες.  Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα

Το μπλε το ποταμάκι μας παρασύρει στον κόσμο των παιχνιδιών και ένας πράσινος δράκος, μας διηγείται μια αστεία ιστορία γεμάτη μουσική.

Ας γνωρίσουμε το μπλε και το πράσινο.

Κυριακή  28 Ιανουαρίου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα

Οι πεταλούδες οι πορτοκαλί, ετοιμάζονται για μια γιορτή και στα δύο τους φτερά, κρύβουν μόνο τη χαρά.. μπαίνουν μέσα στο μπαξέ, γεια σου κύριε Μενεξέ! Ας γνωρίσουμε το πορτοκαλί και το μενεξεδί.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5-8 ετών

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.  Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 11:00 Η διαλυτότητα και τα κορεσμένα διαλύματα

Έχετε αναρωτηθεί πόση ζαχαρη χωράει σε μια κουταλιά νερό; Αλήθεια που πηγαίνει η ζαχαρη που βάζουμε σε ένα ποτήρι νερό, και πόσο γρήγορα μπορεί να μεταμορφωθεί. Σηκώστε τα μανίκια σας και ελάτε στο εργαστήριο της Κυριακής , για να πειραματιστούμε με διαφορετικά υλικά που θα τοποθετήσουμε σε δοκιμαστικούς σωλήνες με παράξενους διαλύτες.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 11:00: Η ζωή σους πόλους και ο πάγος. Η στερεά κατάσταση του νερού

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί οργανισμοί ζουν σε θερμοκρασίες πολικές; Αλήθεια που ζουν περισσότερα ζώα στους βόρειο ή στο νότιο πόλο; Πως λειτουργεί ο οργανισμός αυτών των ζώων σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και τι τρώνε;

Οι πόλοι αποτελούν μια παγωμένη έρημο, που κρύβει άπειρα μυστικά. Σας περιμένουμε σε ένα στο πιο παγωμένο εργαστήρι της χρονιάς όπου θα ανακαλύψουμε τις μυστικές ιδιότητες του πάγου και τον παράξενο κόσμο των πόλων.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 11:00: Ταξιδεύοντας στον Κρόνο

Ξεκινώντας ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο του διαστήματος, θα ανακαλύψουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ξεκινώντας από έναν παράξενο πλανήτη γεμάτο αέρια, θα βρούμε τα μυστικά των παράξενων δακτυλίων του.

Χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου, και ιδιαίτερα τη μοντελοποίηση, καθοδηγούμενοι από τις επιστημονικές οδηγίες της NASA. Σας περιμένουμε στο εργαστήριο της Κυριακής, όπου θα πειραματιστούμε με την αέρια κατάσταση των υλικών και θα κατασκευάσουμε το μοντέλο του Κρόνου.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη


Σκανταλοτεχνίες

Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Ο Monet μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό ποτάμι που καταλήγει στη σπηλιά του David Ridley, όπου κατοικεί ένας δράκος. Φαντασία, μουσική και η ιστορία ζωντανεύει στη στιγμή.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Η έναστρη νύχτα  του Van Gogh μας ταξιδεύει στο γαλάζιο ουρανό της και τα παιχνίδια με τα αστέρια, παίρνουν σειρά. Μέρα και νύχτα εναλλάσσονται, πειράζονται, τραγουδιούνται και ξετρελαίνουν!

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Ένας διαφορετικός πίνακας του Dali μας δίνει φτερά και πετάμε πάνω από το παλάτι της Avignon του Paul Signac. Τα χρώματα μπερδεύονται και στο παιχνίδι φαίνονται…

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

 Κυριακή 21 Ιανουαρίου 11:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€, Eκπτώσεις στα αδέλφια

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Share Button