Μικροί Καλλιτέχνες

Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 5 Μαΐου, 11:00: «Ίριδες» Vincent Van Gogh

 Υποδεχόμαστε τον Μάιο κάνοντας μια βόλτα ανάμεσα στις «Ίριδες», του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Θα παρατηρήσουμε αυτά τα μοναδικά λουλούδια, θα ανακαλύψουμε που βρίσκονται και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ξεχωριστές ίριδες!

 Σάββατο 12 Μαΐου, 11:00: «Τέθριππο Άρμα – Ανάθημα» Αρχαία Ελλάδα

 Μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ζουν 4 άλογα! Είναι αφιερωμένα σε κάποιον Θεό και η ιστορία που έχουν να μας διηγηθούν είναι πολύ ξεχωριστή! Πως άραγε να νοιώθουν έτσι όπως στέκονται; Πόσους ανθρώπους συναντούν καθημερινά; Ελάτε να γνωρίσουμε τα 4 αυτά άλογα και ο καθένας μας να δημιουργήσει από πηλό το δικό του!

Σάββατο 19 Μαΐου, «Πεταλούδα» Andy Warhol

Αυτή το Σάββατο στο εργαστήρι μας θα πετάξουμε με μια χρωματιστή πεταλούδα, η οποία θα μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο διαφορετικό, στον κόσμο του Andy Warhol!

Όλοι μας θα γίνουμε μικροί καλλιτέχνες και θα δώσουμε πνοή στις δικές μας πεταλούδες, χρησιμοποιώντας πολλά χρώματα και πολλή φαντασία!

Σάββατο 26 Μαΐου, 11:00: : «Μωσαικό» Juan Miro

 Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη και να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Ράμπλας; Εκεί, σε αυτόν τον πολύ γνωστό πεζόδρομο θα συναντήσουμε το «Μωσαικό» του Ζουάν Μιρό! Θα ανακαλύψουμε με τι υλικά και χρώματα είναι φτιαγμένο και τι σχήματα έχει μέσα του!

Έπειτα με έναν πρωτότυπο τρόπο θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μωσαϊκά, χρησιμοποιώντας χυλοπίτες, χρώματα και πινέλα! Πάρτε όλη σας τη φαντασία και ελάτε να δημιουργήσουμε!

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων


Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 5 Μαΐου, στις 12:00:  Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών της Pacovska Kveta

Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών βρίσκεται μόνος στο ανθισμένο βασίλειό του. Του λείπει μια Πριγκίπισσα… Θα βρει άραγε την αγαπημένη του. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση της ευτυχίας. Βιωματικό εργαστήρι με ανθισμένες κατασκευές.

Σάββατο 12 Μαΐου, στις 12:00:  Χάθηκα, του Haughton Chris 

Η μικρή κουκουβάγια έχασε την μαμά της. Θα μπορέσει άραγε να την περιγράψει και να την βρει; Ένα εργαστήρι με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, με κατασκευές-δώρο για τη μαμά.

Σάββατο 19 Μαΐου, στις 12:00: Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, του Ευγένιου Τριβιζά

Τι γίνεται όταν ο μικρός ελέφαντάκος Λούκουλος αποφασίζει να φάει παπαρούνες; Μια διασκεδαστική ιστορία με ανοιξιάτικες κατασκευές.

Σάββατο 26 Μαΐου, στις 12:00: Το σποράκι ταξιδεύει…, του Eric Carle

Η ιστορία ενός ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι… Το εργαστήρι περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού και διασκεδαστικά φυτέματα λουλουδιών στην αυλή του μουσείου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου 


Μικροί προγραμματιστές

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 – 6 ετών

Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Σάββατο 5 Μαΐου , 17:00: Το δέντρο που έδινε

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι.  Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. » Με αφορμή το βιβλίο του Silverstein Shel οι μικροί μας φίλοι θα προγραμματίσουν την έξυπνη μέλισσα Bee-bot και θα αναδιηγηθούν ένα μαγευτικό παραμύθι που μας μιλά για την σημασία της αγάπης και της προσφοράς. Ένα εργαστήρι όπου οι νέες τεχνολογίες και η λογοτεχνία συναντιούνται!

Σάββατο 12 Μαΐου , 17:00: Παίζω και μαθαίνω!

«Από τι γίνεται το μέλι; Από που βγαίνει το λάδι; Πώς παράγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα;  Από που βγαίνει το κρασί; Από τι γίνονται τα ποπ κορν; ». Η “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot είναι έτοιμη να μας λύσει αυτές και άλλες πολλές απορίες. Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί μας φίλοι θα προγραμματίσουν την Bee-bot και παίζοντας θα ανακαλύψουν από τι παράγονται τα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Ώρα για παιχνίδι και προγραμματισμό!

Σάββατο 19 Μαΐου , 17:00: Το παιχνίδι του κρυμένου θυσαυρού

Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις που βρίσκεται κρυμμένος ο θυσαυρός; Προγραμμάτισε την “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot να περιπλανηθεί σε περίεργα μέρη, εξερεύνησε μαζί της ξένους τόπους, βοήθησε την να λύσει γρίφους και αινίγματα, αντιμετωπίστε από κοινού τους κινδύνους που θα συντήσει σε αυτό το ταξίδι και μια φανταστική ανακάλυψη σε περιμένει! Ποιος θα βρει πρώτος τον κρυμμένο θησαυρό;

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 15€

40€ ο κύκλος (3 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου


Παιχνιδοκαμώματα

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες.  Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 6 Μαΐου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα

Πνευστά μουσικά όργανα: Όμορφες μελωδίες και παιχνίδια ομάδας που βοηθούν στην καλύτερη συνεργασία.

Κυριακή 13 Μαΐου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα

Ένα, δύο, τρια… φυσάμε δυνατά! Μέσα από τα μουσικά όργανα, δημιουργώ, παίζω και γελώ.

 

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα

Μουσικοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια, τραγούδι, χορός και όμορφες κατασκευές βασισμένες στη μοντεσσοριανή φιλοσοφία «βοήθησε με να το κάνω μόνος μου», για το αποχαιρετιστήριο εργαστήρι μας.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5-8 ετών

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.  Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

 

Κυριακή 6 Μαΐου, 11:00, Ανακαλύπτοντας τη δομή των λουλουδιών

Ο Μάιος δεν είναι τυχαία ο μήνας των λουλουδιών. Σε αυτό το εργαστήρι θα ανακαλύψουμε τα μυστικά σημεία των λουλουδιών και θα παρατηρήσουμε με επιστημονικά εργαλεία τη δομή των κυττάρων τους. Σας περιμένουμε σε ένα ευωδιαστό και χρωματιστό επιστημονικό εργαστήρι.

Κυριακή 13 Μαΐου, 11:00, Ανακαλύπτοντας το χρόνο

Έχετε αναρωτηθεί πως ξεκίνησε η μέτρηση του χρόνου; Πόσα διαφορετικά συστήματα μέτρησης του χρόνου υπάρχουν και πόσα υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για να φθάσουμε σε μία ακριβή τεχνική μέτρησης του χρόνου; Σε αυτό το εργαστήριο θα έρθουμε σε επαφή με διαφορετικά συστήματα μέτρησης του χρόνου και θα κατασκευάσουμε το δικό μας χρονόμετρο.

Κυριακή 20 Μαΐου, 11:00, Τα σύννεφα εξαπλώνονται

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα διαφορετικά ήδη σύννεφων, θα μάθουμε τη δομή τους και θα πειραματιστούμε με την πυκνότητά τους. Ένα εργαστήριο που θα μας εμφανίσει τα διαφορετικά μονοπάτια που ακολουθεί το νερό μέχρι να φθάσει στους υδάτινους πόρους και θα μας κάνει να εκτιμήσουμε το νερό ως πηγή ζωής. Μαζί μας θα πάρουμε φεύγοντας μια συσκευή παρατήρησης του κύκλου του νερού.

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00, Περισκόπιο χρωμάτων

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την άνοιξη είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε μια συσκευή που θα εγκλωβίσει τα χρώματά της. Ένα χρωματικό περισκόπιο θα κρατήσει όλες τις εικόνες της άνοιξης, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το μήκος κύματος και τη συχνότητα του φωτός.

 Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη


Σκανταλοτεχνίες

Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

 

Κυριακή 6 Μαΐου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Το μπανσούρι:  Μουσική από την Ινδία. Ταξιδεύουμε μέσα από μουσικές της Ινδίας και γνωρίζουμε το ρυθμό και τη μελωδία, μέσα από δημιουργικά παιχνίδια.

Κυριακή 13 Μαΐου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Η κόρα: Μέσα από μουσικές της Δυτικής Αφρικής, γνωρίζω αυτό το ξεχωριστό μουσικό όργανο. Δημιουργικές στιγμές και φαντασία.

 

Κυριακή 27 Μαΐου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες

Η μπαλαλάικα:  Μουσικές από τη Ρωσία, για το αποχαιρετιστήριο εργαστήρι μας, τραγούδι, χορός και μια αναμνηστική κατασκευή.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

 Κυριακή 20 Μαΐου 11:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€, Eκπτώσεις στα αδέλφια

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

Share Button