Ο μήνας έχει δεκατρείς: Λογοτεχνικός -Κινηματογραφικός Περίπατος στην Πλάκα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 11:30

Τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 11.30 πμ το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute οργανώνουν τον πρώτο λογοτεχνικό -κινηματογραφικό περίπατο της χρονιάς στην Πλάκα. Με τυχερό το …13 μπαίνουμε στη νέα χρονιά με πολλές καινούργιες ιδέες!

Στον περίπατο θα συμμετάσχει και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου, ο οποίος θα μας μιλήσει για τον Κωστή Παλαμά. Ο Δημήτρης Σπύρου είναι ο δημιουργός ττης ταινίας ο «Ψύλλος» αλλά και ο άνθρωπος που εμπνεύσθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, του οποίου είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής. Το Φεστιβάλ γιόρτασε φέτος τα 21 του χρόνια!

Όσο για τον περίπατο μας, θα περιλαμβάνει εκτός από την αναφορά στον Παλαμά πολλές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές αναφορές.

Θα ανακαλύψουμε ποιος δρόμος πρωταγωνιστεί σε νεά δημοφιλή σειρά του BBC, ενώ ήταν και πηγή έμπενυσης για το τελευταίο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερρ.

Φυσικά θα δούμε που γυρίστηκαν γνωστές ελληνικές ταινίες και που γράφτηκαν αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

 Σε αυτόν τον πολύχρωμο κόσμο θα ταξιδέψουμε κι εμείς στον πρώτο περίπατο του Ιανουαρίου.

Οδηγός μας στον περίπατο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Στο τέλος του περιπάτου μας, όσοι το επιθυμούν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί με καφέ ή μεζεδάκι στο Συνεργατικό Καφενείο «Κυδαθηναίων», όπου θα υπάρχει και έκπτωση 10% για την συντροφιά μας (Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 2, Πλάκα)

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
Share Button