Σεμινάριο «Δημιουργική γραφή, φόβοι και συναισθήματα»

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 11:00 – 15:00

foto-sem-dimiourg-grafis1Ένα εισαγωγικό σεμινάριο δημιουργικής γραφής για εκπαιδευτικούς & γονείς με σκοπό την εισαγωγή στη συγγραφή ιστοριών μέσα από ευρηματικές μεθόδους. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα αφορά στους Φόβους και τα Συναισθήματα με όχημα τη Δημιουργική Γραφή!

ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ… ΜΕ ΠΑΘΟΣ!

Φόβοι και Συναισθήματα!

Σε μια ανασφαλή εποχή  τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη έκφρασης. Γιατί για να μπορεί ένας ενήλικας τόσο ως γονέας όσο και εκπαιδευτικός να προσφέρει το 100%, χρειάζεται να έχει τα κατάλληλα εφόδια.

Με ξεναγούς την εκπαιδευτικό Αγγελική Αγγελοπούλου και την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελπίδα Μηναδάκη,βάζουμε πλώρη για ένα δημιουργικό ταξίδι, συνδυάζονταςτην δημιουργική γραφή με την ψυχανάλυση, τον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι και απεγκλωβίζουμε τα εκφραστικά μας μέσα από παιχνίδια, λέξεις, σκέψεις και δημιουργικές ασκήσεις που βοηθούν στην έκφραση και την απελευθέρωση συναισθημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενδυναμώνουμε τις δεξιότητές μας και ταυτόχρονα, δίνουμε διεξόδους σε ό,τι μας απασχολεί.

Αυτοσχεδιαστικές και θεατρικές ασκήσεις, χρήση αντικειμένων, εικόνων και ήχων είναι μερικά από τα εκφραστικά μέσα που καλυτερεύουν τόσο τον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο και δίνουντον πρώτο λόγο… στο συναίσθημα!

Γιατί όταν εκφράζεσαι ελεύθερα, εκφράζεσαι ακόμα πιο δημιουργικά!

Σύντομα Βιογραφικά

Η Ελπίδα Μηναδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε τα παραμύθια. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διαφήμιση. Κι αυτό φαίνεται της έμεινε κουσούρι μέχρι σήμερα. Ακόμα ψάχνει για απαντήσεις που θα διαφημίζουν την καλή πλευρά της ζωής!  Έχει συνεργαστεί με διάφορα Μέσα Ενημέρωσης και έχει αρθρογραφήσει  σε περιοδικά κι εφημερίδες. Αγαπάει το θέατρο, τη μουσική, τη στιχουργική και την αφήγηση παραμυθιών με φίλους. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Επίσης, έχει συνεργαστεί τόσο σε συγγραφικό όσο και σκηνοθετικό επίπεδο με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», το οποίο  πραγματοποιεί παραστάσεις βιωματικού θεάτρου για παιδιά σε σχολεία και παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε παιδιά και ενήλικες. Έχει εκδώσει παιδικά βιβλία όπως το «Λίτσα, η Σακουλίτσα» από τις Εκδόσεις Οσελότος, ένα οικολογικό παραμύθι για την ανακύκλωση και τη δύναμη της φιλίας και «Το ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» από τις Εκδόσεις Κέδρος, το οποίο αφορά σε μια ομπρέλα που μπαίνει στον πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι. Παράλληλα, έχει εκδώσει διηγήματα σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Η Αγγελική Αγγελοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Παν/μιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Γαλλία σε ειδικά προγράμματα των Παν/μίων Sorbonne, CAVILAM, Grenoble. Σήμερα διδάσκει γαλλικά , ιστορία και project στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων, αλλά και ενηλίκων μέσα από ειδικά προγράμματα κατάρτισης και σπουδών που στοχεύουν στην προσέγγιση της μάθησης με εναλλακτικούς τρόπους. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η βιβλιογραφική έρευνα, η μουσική, η στιχουργική, η συγγραφή, ο χορός και το θέατρο. Έχει γράψει θεατρικά δρώμενα και τραγούδια στα ελληνικά και γαλλικά. Μετά από συνεχή ενασχόληση με την διαπολιτισμική εκπαίδευση και με πείρα στα παιδαγωγικά, δημιουργεί διαδραστικές δραστηριότητες από την δημιουργική γραφή, το θεατρικό παιχνίδι και την ψυχοκινητική αγωγή.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017
Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης   Τριπόδων 23, Πλάκα
Ώρες Διεξαγωγής: 11:00-15:00
Επιμορφωτές: Ελπίδα Μηναδάκη, Αγγελική Αγγελοπούλου

Δίδακτρα Σεμιναρίου:

Δίδακτρα: 30€,  Φοιτητές: 20€,   Άνεργοι: 20€, Μέλη Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 20€

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Share Button