Βιωματικό Εργαστήριο | Συγγραφείς Στα Θρανία

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, 18:30

Τολμάμε Να Είμαστε Διαφορετικοί

 

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 18.30  το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και οι Eκδόσεις Διόπτρα  στο πλαίσιο του φετινού κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» σας προσκαλούν στο Βιωματικό Εργαστήριο για τον αυτοσεβασμό και τη διαφορετικότητα με αφορμή το βιβλίο από τη συγγραφέα Αυγή Βάγια «Ο κουραμπιές γιες γιες»

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως λάθος τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του, χάρη στην συνήθεια του να λέει πάντα και σε όλα ναι!

Ο αυτοσεβασμός όμως και η διαφορετικότητα είναι πολύ πιο σημαντικά από ότι ο ίδιος πίστευε…

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί στο τέλος του Εργαστηρίου βεβαίωση παρακολούθησης.

Είσοδος δωρεάν – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στέλνοντας email με τα στοιχεία σας στο info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

 Το βιβλίο

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.

 Συγγραφέας:

H Αυγή, από μικρή, κράταγε ημερολόγιο γράφοντας ιστορίες από τη ζωή της. Μεγαλώνοντας, οι ιστορίες αυτές άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά, ώσπου κάποιες από αυτές έγιναν παραμύθια για τα παιδιά που γαλούχησε ως εκπαιδευτικός. Οι ιστορίες της ταξίδεψαν μέχρι και τη μακρινή Ασία όπου πέρασε κάποια χρόνια της ζωής της. Και όταν πια γεννήθηκαν τα δικά της παιδιά, τότε τα παραμύθια μπήκαν στη ζωή της για τα καλά. Ο Γιεσγιές έχει γίνει ήδη ήρωας στο μυαλό και στην καρδιά των δικών της παιδιών, ελπίζοντας και σε πολλών άλλων.

 

 

 

 

Οι επόμενοι συγγραφείς που θα καθίσουν στα θρανία του Μουσείου είναι:

27/11 Ξένια Καλογεροπούλου

4/12 Γιάννης Ράγκος

18/12 Εύη Παπαδοπούλου -Βασίλης Χρυσικόπουλος

Share Button