Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής

«Γράφω ιστορία …στο Μουσείο!»

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 17:00 – 20:00

Ένα βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής

με αφορμή τα σχολικά εκθέματα του Mουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

  • Πώς να γράψω ένα παραμύθι μαζί με τα παιδιά; Δομικά χαρακτηριστικά των κλασικών παραμυθιών και των σύγχρονων ιστοριών βραχείας φόρμας (βιντεοπροβολή) -Παραδείγματα από γνωστά έργα λογοτεχνίας για παιδιά. Ασκήσεις-παιχνίδια δημιουργικής γραφής για να μυήσουμε τα παιδιά ευχάριστα στον μαγικό κόσμο της συγγραφής.
  • «Η δική μου ιστορία για το Μουσείο». Με αφορμή τρία (3) σχολικά εκθέματα του Μουσείου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα δοκιμάσουν τις παραπάνω τεχνικές δημιουργικής γραφής ώστε να φτάσουμε στη δημιουργία μικρών ιστοριών, δίνοντας ζωή και φωνή στα αντικείμενα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, φοιτητές/τριες, σπουδαστές ΙΕΚ και όσους εργάζονται με παιδιά.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Ώρες Διεξαγωγής:  17:00 – 20:00

Δίδακτρα: 30€, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 20€

Επιμορφώτρια: Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Σύντομο Βιογραφικό

Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, του Μαράσλειου Διδασκαλείου Α.Π.Θ. και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας. Κατέχει master στον τομέα της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής για παιδιά και πιστοποιητικό κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. Έχει ειδικευθεί στη μέθοδο Montessori και έχει εργαστεί σε διδακτικές και διοικητικές θέσεις στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση.

Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ασχολείται με την συγγραφή και επιμέλεια παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Είναι υπεύθυνη επιστημονικού σχεδιασμού και υλοποίησης των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής για μικρά παιδιά στον Παιδικό Ιανό Θεσσαλονίκης και εργαστηρίων για γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα. Έχουν εκδοθεί 22 βιβλία της από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά blogs και ηλεκτρονικά έντυπα ποικίλης ύλης.

Share Button