Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα βιωματικό σεμινάριο που συνδυάζει τη Μουσικοκινητική αγωγή μέσα από παιδαγωγικές πρακτικές.

Γνωρίζω την πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργώ τη δική μου διδακτική πορεία και την παρουσιάζω στα παιδιά, μέσα από τη μουσική και το παιχνίδι
Περπατώντας στα στενά της Πλάκας θα ενεργοποιήσουμε όλες τις αισθήσεις μας και στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θα εξερευνήσουμε και θα παίξουμε με τον ήχο με τη χρήση  της Μουσικής, της Κίνησης και των Φυσικών Επιστημών, θα  προσεγγίσουμε διαφορετικούς τομείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσφέροντας τρόπους κατάκτησης νέων γνώσεων, μέσα από εναλλακτικές και καινοτόμες διαδραστικές προσεγγίσεις, με άξονα το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό.

Στο σεμινάριο αυτό, όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο της εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες ιδέες μέσα από καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης.

Θεματικές ενότητες: 

  • Η αξία του παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους
  • Μουσικοί Πειρα(γ)ματισμοί
  • Κατασκευή αυτοσχέδιου μουσικού οργάνου
  • Ένα Μουσείο, αλλιώς !
  • Περπατώντας στην Πλάκα

Απευθύνεται σε:  Εκπαιδευτικούς, Μουσικοπαιδαγωγούς, Εμψυχωτές, Φοιτητές

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Ώρες Διεξαγωγής: 17:00 – 21:00

Εισηγήτριες: Χαρίκλεια Θεοδωράκη, PhD Νηπιαγωγός, Σαββίνα Σταυρινίδου, Μουσικοπαιδαγωγός

Δίδακτρα: 30€, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 20€

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Σύντομα βιογραφικά:

 Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Διδάκτορας της Διδακτικής  των Φυσικών Επιστημών και Νηπιαγωγός από το 2007. Εν ενεργεία νηπιαγωγός και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις Φυσικές Επιστήμες σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Από το 2014 είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Μουσεία, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση Φοιτητών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα έχει μετεκπαιδευτεί στη Μόσχα σε θέματα μεθοδολογίας εκπαιδευτικής έρευνας και σύγχρονων κοινωνικοπολιτισμικών θεωριών μάθησης.

Σταυρινίδου Σαββίνα:

Πτυχιούχος  Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών Αθήνας, του τμήματος  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών -Πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση- Βιωματική μάθηση και σύγχρονες μέθοδοι αγωγής φροντίδας».

Αριστούχος πτυχίου πιάνου  και πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών

Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή, βασισμένη στο σύστημα Orff και Dalcroze,  σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και βρεφονηπιακή μουσική αγωγή για βρέφη. Εργάζεται ως δασκάλα πιάνου και ως δασκάλα προσχολικής ηλικίας σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Share Button