Ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για σχολικές ομάδες

Ανακαλύπτοντας τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Μια συναρπαστική ξενάγηση στο πιο διάσημο μνημείο σε όλο τον κόσμο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τη βοήθεια πιστοποιημένου ξεναγού. Μέσα από ένα αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία της ομάδας των μαθητών θα ακολουθήσουμε τα ίχνη της ιστορίας μέσα από τα μνημεία του βράχου της Ακρόπολης: Προπύλαια, Ναός Αθηνάς Νίκης, Ερέχθειο και φυσικά τον Παρθενώνα. Γνωρίζουμε τα βασικά στοιχεία του κάθε μνημείου, καθώς και τον ρόλο της μυθολογίας. Σε παράλληλη δράση με τη χρήση φωτογραφικού υλικού «παρακολουθούμε» τις αλλαγές τους από το παρελθόν έως σήμερα.

Ανακαλύπτοντας το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια απολαυστική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης που θα δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές τα δημιουργήματα της Ακρόπολης, αλλά και της πόλης της αρχαίας Αθήνας. Με τη βοήθεια του πιστοποιημένου ξεναγού σε ένα αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στην ηλικία των μαθητών, ξεκινώντας από τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του Μουσείου όπως οι Κούροι και οι Κόρες, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, η Σφίγγα. Η ξενάγηση θα κλείσει με την αίθουσα του Παρθενώνα έχοντας θέα
την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη πόλη της Αθήνας.,

Ανακαλύπτοντας το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλεί σε μία βόλτα στην αρχαία ελληνική ιστορία μέσα από τα εκθέματα των συλλογών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ταξίδι ξεκινάει από τις μικρές Κυκλάδες και φτάνει στις “Πολύχρυσες” Μυκήνες. Θα ανακαλύψουμε μοναδικά έργα τέχνης, όπως χάλκινα αντικείμενα και γλυπτά, και θα θαυμάσουμε την εξέλιξη της ελληνικής κεραμικής. Το Ωραίο ως πηγή αδιάκοπης έμπνευσης και δημιουργίας, συνιστά τον ιδανικό επίλογο στο ταξίδι μας μέσω της περιοδικής έκθεσης “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου”.

Ανακαλύπτοντας το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως τον Πόλεμο του 1940. Μέσα από κειμήλια, έργα τέχνης, ενδυμασίες, χάρτες, όπλα προσωπικά αντικείμενα, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τόσο την πορεία του ελληνικού έθνους, όσο και τις πτυχές της καθημερινής ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Η περιήγησή μας αυτή λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, εκεί που σήμερα στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Ανακαλύπτοντας το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλεί σε μία περιήγηση σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μερικά από τα 30.000 αντικείμενα που περιλαμβάνονται στις συλλογές του και χρονολογούνται από τον 3ο έως και τον 21ο αιώνα μ.Χ., αλλά και να θαυμάσουμε το οικοδόμημα της Villa Ilissia ένα από τα ωραιότερα κτήρια της πόλεως των Αθηνών.

Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Αγορά

– Ποια σχέση έχει ο θεός Ήφαιστος με τον Άγιο Γεώργιο;
– Πού έκρυβαν το πιο μικρό νόμισμα στον κόσμο;
– Ποιος δρόμος στην αρχαία Αθήνα ήταν ο πιο φαρδύς;
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σάς προσκαλεί σε μία γνωριμία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, αυτό της Αρχαίας Αγοράς. Η περιήγησή μας ξεκινάει από το ναό του Ηφαίστου, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς. Στη συνέχεια θα μάθουμε πώς ήταν ο Θόλος και το Βουλευτήριο, αλλά κυρίως ποια ήταν η σημασία τους και η σπουδαιότητά τους για τη δημόσια ζωή των αρχαίων Αθηναίων. Τέλος θα επισκεφθούμε τη Στοά του Αττάλου, όπου στεγάζεται το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, όπου θα συλλέξουμε πληροφορίες για τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των αρχαίων Αθηναίων.

Ανακαλύπτοντας τον Λόφο Φιλοπάππου και την Πνύκα

– Πού συνεδρίαζαν 10.000 Αθηναίοι άνδρες?
– Τι σχέση έχει η Φυλακή του Σωκράτη με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
– Ποιος λόφος λέγεται «Σέγγιο»;
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σάς προσκαλεί σε μία διαφορετική περιήγηση στην καρδιά της Αθήνας. Αφετηρία μας ο πλακόστρωτος δρόμος βορειοδυτικά της Ακρόπολης που οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια μέσω της αρχιτεκτονικής, του περιβάλλοντος και της ιστορίας-αρχαιολογίας. Τελικός προορισμός μας το αρχαίο και ιερό βήμα της πόλης, ο λόφος της Πνύκας. Εκεί, μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε τη σπουδαιότητα του χώρου, αλλά και να κατανοήσουμε τη δομή της αρχαίας πόλης των Αθηνών.

Οι ξεναγήσεις προσφέρονται και σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σε ομάδες άνω των 20 ατόμων

Κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο 2103250341. Δείτε το φυλλάδιο εδώ.

Share Button